Nu stiu cum se intampla dar de obicei ai urgenta cu copilul cand ti-e lumea mai draga. Cand e vreo sarbatoare si ar trebui sa stai acasa linistita, cand vine weekendul, de obicei de nepusa masa. Suna cunoscut nu-i asa?
Pana sa devin mamica cand ii auzeam pe parintii din jurul meu ca, copilul lor e iar bolnav din te miri ce, ziceam ca exagereaza si ca nu este adevarat. Bine, poate ca si unii sunt mai bolnaviciosi decat altii recunosc. Ba aveau rosu in gat, la laringita, ba faringita, ba enterocolita, ba te miri ce! Ei si iata ca a venit randul meu sa vad cum sta de fapt treaba…
Cu David nu am avut nici o problema pana pe la 11 luni cand m-am reintors la servici. Atunci a luat prima lui raceala mai serioasa. Am dat jos 3 kg in doar 2 zile de stres si agitatie. Nu stiam ce am de facut, si primul meu gand a fost atunci, ca si intotdeuna de atunci sa merg direct la spital cu el cand am vazut primul semn de temperatura.
Va spuneam printrele mele mele articole, in cel in care detaliam experientele mele cu spitalul Medicover relationate cu cele doua nasteri, ca noi mergem acolo mereu si pentru orice. Daca avem copii raciti, daca sunt probleme de ORL, daca vrem sa le facem ecografii sau consultatiile obisnuite, alegem mereu Medicover. Asta si pentru ca avem un abonament de familie asigurat partial de firma unde lucrez eu. Dar si pentru ca serviciile sunt foarte bune. As fi avut de ales intre alte firme particulare cu asigura servicii medicale, insa sunt la Medicover din 2004 si m-am declarat multumita. Atat de multumita inca mi-am ales si medicul de familie al copiilor, cat si al nostru ca adulti tot in cadrul Medicover.
Sunt o mamica destul de activa pe Facebook, iar acolo sunt inregistrata pe tot felul de forumuri. Unele din ele chiar sunt interesante. In sensul in care gasim recomandari bune sau pareri negative despre medici, despre clinici, iar cum pe mine ma intereseaza in mod direct doctorii cu care am contact pentru copii mei, am considerat bine venit un forum de acest gen.
Nu o sa va mint! Sunt pareri bune si despre alte clinici particulare, asa cum sunt si despre cateva spitale sau medici care lucreaza si in spitalele de stat. La fel cum in orice clinica particulara gasim si medici mai putin pregatiti, cat si medici excelenti. Dar nu doar pregatirea medicala ma intereseaza pe mine in mod special, cat si latura umana. Calitatea actului medical, din punctul meu de vedere, nu inseamna doar ca acel medic sa recunoasca rapid problema si sa puna un diagnostic si un tratament corect.
Important este ca, copilul tau sa fie preluat rapid daca are temperatura foarte mare sau daca vomita de exemplu, medicul sa fie amabil astfel incat sa poata castiga increderea pacientului, iar aici ma refer indeosebi la pacientul copil, pentru ca stim cu totii ca un copil este mult mai dificil si mult mai greu de colaborat cu el mai ales cand este bolnav. De asemenea, este important ca medicul sa faca tot ce ii sta in putiinta pentru a stabili corect diagnosticul si sa ia in calcul toate semnele clinice, cat si anumite informatii primite de la parinti legate de comportamentul sau sa spunem pe ultimele zile sau chiar saptamani in unele cazuri.
De cand il am si pe Cezar cred ca s-au saturat doamnele asistente de la spitalul Medicover de cat de des ne-au vazut. Fiind fratisu la gradinita, Cezar inca de la o luna a racit si nu usor, ci direct cu bronsolita! A racit la o luna, la doua, la trei, la patru si s-a mai potolit putin pana pe la sase luni cand a luat-o iar din loc.
Va dati seama ca oricat de curajoasa si atotstiutoare eram cu cel mare, cand m-am vazut cu cel mic cu 39 temperatura m-am dus instant la spital cu el. Am noroc ca au camera de garda pediatrie, cum are orice spital de copii, sau orice spital se respecta. Uneori e ceva coada, gen 4-5 copii in fata ta, alteori nimeresti sa fie gol si medicul de garda te preia imediat. Insa mereu mi s-a parut ca au tinut cont si de varsta bebelusului, cat si de simptomele pe care le avea. Ca si exemplu, imediat i s-a luat temperatura si daca era ridicata m-au mutat intr-o camera separata, unde au dat drumul la aer si i-au pus un antitermic cu acordul doctorului, pana cand copilul a fost consultat mai indelung.
Multa lume recomanda sectia de pediatrie Victoriei daca vine vorba de Medicover, insa mie imi place sa merg la spital. Daca tin cont de distanta pentru mine ar fi cam acelasi lucru fata de casa. Aleg insa sectia de pediatrie din spital pentru ca mi se pare ca totul merge mult mai repede. In primul rand aici de obicei vin urgentele,asa ca cam toti sunt obisnuiti sa mearga pe banda rulanta. Toate asistentele din sectia pediatrie lucreaza si pe sectia de neonatologie asa inca toate stiu sa ia sange si unui bebelus foarte mic, nu doar la copilasii mai mari. In plus, daca ai nevoie sa lasi o proba de sange nu trebuie sa isi faci programare in prealabil cum este in Victoriei.
Ultima experienta dubla am avut-o chiar de craciun. Tocmai vorbeam cu sotul meu cu cateva zile inainte cum ca la craciunul din 2016 ambii copii fusesera raciti, si chiar ma bucuram ca sa anunta o vacanta linistita. A venit vineri seara, 22 decembrie si David a inceput sa vomite. Am sperat doar ca e ceva trecator, poate ca nu ii priise ce mancase la gradinita, asa ca l-am lasat in pace. Dar cand a doua zi situatia s-a repetat de inca doua ori mi-am dat seama ca e cam groasa treaba si am dat fuga la spitalul Medicover. M-am intampinat o doamna doctora tinara si dupa ce i-am spus cam cum se manifestase copilul si ce incepusem sa ii dau pana atunci, dupa ce la examinat, a pus diagnosticul de enteroviroza. Urma sa aflam dupa analizele de scaun si ce virus luase. Noroc ca stiam de acum doi ani cand mai avusese un episod similar de injectia cu Granisetron, impotriva senzatiei de voma, asa am solicitat-o la plecare. Ia prins tare bine lui David pentru ca mai bine de 12 ore a putut sa stea cat de cat linistit.
Si cand dupa aproximativ 5 zile copilul si-a revenit, a inceput si Cezar sa aiba aceleasi simptome. Ghici ce? Fugi si cu el la 10 noaptea la spital sa il verifice si sa ii faca aceiasi injectie.
David luase rotavirus, desi fusese vaccinat in primele luni de viata. Dar se pare ca imunitatea de la vaccin se terminase. Noroc ca a luat o tulpina mai usoara si a ascultat cand i-a dat medicul medicamentatia, pentru ca altfel s-ar fi deshidratat si am fi ajuns pe perfuzii. Cezar nu a luat acelasi virus de la David, insa tot enteroviroza a fost si si-a revenit in cateva zile complet. Si e bine ca l-am dus si pe Cezar sa il controleze pentru ca daca i-as fi dat Metroclopramid, antivomitivul pe care il gasim cu totii la farmacie, nu as fi stiut ca este contraindicat in cazul afectiunii de tip neurolog pe care o are Cezar, si poate ii faceam un rau.
A fost bine ca am avut unde merge, mai ales fiind de sarbatori. Rapid si usor, am fost de fiecare data preluata super rapid de medic, iar asistenta de serviciu ne-a ajutat imediat cu antitermicele, cat si ulterior cu injectia de Granisetron.
Cum sunt medicii din sectia Pediatrie – spital Medicover?
Ce medici va recomand sa cautati?
Majoritatea medicilor sunt tineri, dar asta nu ar trebui sa va sperie, pentru ca sunt buni. In mai bine de patru ani de cand merg aici am intalnit tot felul de doctori specializati pe pediatrie si nu cred ca am vreun nume de ocolit, daca pot spune asa. Am fost mereu multumita de diagnostic si tratament.
Da, pot face chiar si cateva recomandari. In primul rand daca puteti astepta pana obtineti o programare, pentru ca locurile sunt totusi limitate, va recomand cu mare caldura sa mergeti la dnul doctor Chiriac – Babei, unde veti regasi un om de valoare din toate punctele de vedere. Un excelent profesionist datorata numarului impresionat de ani de activitate, un excelent medic si pe deasupra un om de calitate. Veti avea de invatat de la dumnealui cu siguranta, cat si veti petrece timp de calitate doar discutand cu acesta. Ceea ce imi place foarte mult la dumnealui este grija cu care mi-a tratat intotdeuna copii, faptul ca ii examineaza mereu in cele mai mici detalii, faptul ca mi-a sugerat anumiti doctori unde de exemplu ar fi trebuit sa ajung cu Cezar ca sa aflu diagnosticul pe care il are, si nu in ultimul rand faptul ca intotdeuna alege sa facem o hemograma rapida daca copilul are temperatura mare, inainte de a-i oferi un tratament.
Niciodata, dar niciodata, nu mi s-a pus un dignostic gresit, niciodata nu am primit de la dansul in tratament incorect sau ineficient.
Dnul doctor Chiriac – Babei merge destul de mult pe varianta noninvaziva, adica nu prescrie antibiotice fara analize, fara sa aiba copilul nevoie de asa ceva; nu recomanda medicamente decat daca considera necesar, si de multe ori am primit si remedii la indemana oricui, sanatoase, gen vitamina c, ceaiuri, tantum verde etc.
Tot la capitolul medici foarte buni ii clasez pe dna doctor Mirela Radu si dna doctor Roxana Novitschi.
Dna doctor Mirela Radu, stiti ca v-am mai povestit despre dansa in articolul legat de maternitatea Medicover, este sefa sectiei de Neonatologie, insa are si consultatii pe partea de pediatrie. V-o recomand cu mare caldura pentru monitorizarea bebelusului vostru mai ales in primul an de viata. Iar ulterior, daca ajungeti la dansa ca si urgenta pediatrica cu siguranta veti fi pe maini foarte bune.
Nu in ultimul rand, va spuneam de dna doctor Novitschi. O veti gasi doar cand are garzi, ceea ce nu este chiar un plus daca va place de dansa si vreti sa ajungeti mereu sa va consulte copilul. Insa daca ati nimerit la ea si a inceput sa va dea un tratament, puteti sa intrebati cand o mai gasiti pentru a reveni cu copilul.
Absolut toti medicii pe care i-am enumerat va pot oferi numarul personal de telefon daca copilul nu raspunde bine la tratament sau apare o urgenta din momentul in care ati plecat de la consultatie pana cand v-au recomandat sa reveniti pentru consult. Asta nu inseamna ca o sa ii sunati pentru orice, dar este bine de stiut ca daca aveti o nelamurire cu privire la doza recomandata sau ceva nu merge bine, nu aveti cu cine sa va consultati in privinta asta.
Mie asta mi-a placut mereu. Sa pot sa sun doctorul care a vazut copilul daca mi se pare ca in loc sa fie mai bine e mai rau, sa pot merge printre programari chiar la acelasi medic, pentru ca nu e tocmai ok sa o luam mereu de la capat cu 2-3 medici pana cand problema a fost rezolvata.
Ce aspecte negative poti intampina daca mergi la sectia Pediatrie – spital Medicover?
Ca si aspecte negative ar fi faptul ca de la 1 decembrie 2017 daca esti abonat Medicover si ai nevoie de o injectie de exemplu va trebui sa o achiti in regim de urgenta, nu mai intra pe abonament. Sau daca ti se recomanda sa faci anumite ecografii, radiografii etc in regim de urgenta, fara programare, trebuie sa achiti chiar daca acestea in mod normal cu trimitere de la medicul specialist le faceai gratuit. Unele prevederi existau si inainte, altele sunt recente.
Un alt lucru negativ ar fi acela ca uneori s-ar putea sa astepti mai mult decat ai dori daca ajungi la camera de garda. In functie de sezon, de ora la care ajungi cu copilul sunt mai multe sau mai putine cazuri inaintea copilului tau. Insa nu cred ca daca veti merge la alt spital privat, sectie de pediatrie, va fi mereu liber si nu va trebui sa asteptati.
Ce mi-ar placea ca pe viitor sa se intample de exemplu ar fi o colaborare intre stat si spitalele private, implicit si spitalul Medicover cu privire la internari. Acum de exemplu daca copilul este foarte deshidratat sau are temperatura mare care nu cedeaza, ei te pot interna cu acordul tau in spital, impreuna cu copilul. Internarea dureaza de obicei 3 zile , chiar daca tu poti decide sa pleci mai devreme acasa. Iar o zi de internare este foarte scumpa, cam 750 ron. Sunt putine persoane care isi permit acest lux. Majoritatea aleg sa mearga la un spital de stat, sau sa isi ia copilul acasa pe propria raspundere si sa urmeze sfaturile medicului. Ar fi minunat daca ne-am putea interna cu bilet de la medicul de familie si macar o parte din costuri sa fie asigurate de stat prin asigurarea de sanatate. Si asa in spitalele de stat nu sunt suficiente paturi, cat si conditii decente.
De asemenea, mi-ar placea sa aiba si un medic care sa asigure urgente de tip ORL si urgente de tip Ortopedie. David si-a fracturat mana in casa si nu am putut merge la spitalul Medicover fiind in weekend. De asemenea, a facut otita de vreo doua ori si asta mereu noaptea se intampla. Pentru cazuri de acest gen am fost nevoita sa merg la spitalul Grigore Alexandrescu, desi as fi preferat tot Medicover. Aici mi se pare inca putin deficitar pentru ca pentru probleme de acest gen ai nevoie de obtinerea unei programari pentru consultatie ortopedie si trimitere catre radiografie de exemplu, sau doar programare la orl in cazul unei otite, programare ca nu intotdeuna o obtii in cateva ore, ci in cateva zile poate. Parerea mea este ca ar fi un plus regandirea unui sistem care sa asigure mai multe tipuri de urgente, sau poate chiar dezvoltarea spitalului Medicover actual.
De ce recomand sectia Pediatrie – spital Medicover?
Unul din aspectele importante pe care vreau sa vi le spun este acela ca Medicover ofera un numar de hotline, 021.310.40.40, unde poti sa vorbi cu un medic legat de problema pe care o intampi cu copilul. Dupa ce ii oferi toate detaliile necesare, acesta te poate indruma mai departe in unele cazuri fara sa mai bati drumul pana la spital, sau poate sa iti recomande sa mergi de urgenta la camera de primire urgente a spitalului, daca considera necesar.
Am apelat si eu de cateva ori acest numar si am cerut ajutor noaptea cand m-am simtit un pic depasita. Dadusem antitermic si nu stiam ce pot sa fac mai departe ca sa scad febra. Iar in alta situatie de enterocolita mi-au oferit suportul necesar pentru a face primii pasi in asigurarea unei hidratari corespunzatoare fara a avea repercursiuni negative asupra copilului.
Asa cum va spuneam spitalul are sectia de garda si tot timpul, chiar si de sarbatori, este un medic dedicat acolo.
Medicii sunt profesionisti, tineri si se pot apropia cu usurinta de copii.
Asistentele sunt tinere, foarte bune si putin noroc copilul pleaca acasa cu zambetul pe buze, in loc de lacrimi.
Spitalul arata foarte bine, curat, acele sunt desigilate in fata voastra, etichetele cu nume sunt lipite in fata dumneavoastra, vi se cere acordul si sunteti informati legat de preturi inainte de a se face o investigatie. Daca aveti nevoie de asistenta si ajutor pe parcursul sederii voastre in camera de asteptare trebuie doar sa cereti acest lucru, iar doamnele asistente vor face tot ce se poate pentru confortul copilului vostr
Iar legat de preturi, consider ca sunt cam ca peste tot in clinicile private. Nu exista diferente foarte mari intre acestea.
Sper ca v-a fost util articolul meu, iar daca aveti intrebari legate de experienta noastra sau despre medici va astept cu drag.
Cristina
Axinte Andreea
Minunat articolul tau. Si baietelul nostru se mai trezea noaptea plangand de durere de urechi. Oare daca alegem sa mergem cu ei la urgenta noaptea pt ORL nu ne primesc?
Cristina Sarbescu
buna Andreea. Si eu m-am confruntat pana acum de circa 3 ori cu otita la baietelul meu cel mare. In plus, o mana rupta pentru care a avut nevoie de ghips si o arsura de gradul II – B. Nu l-am putut trata de nici una la urgenta in spitalul Medicover, ci am fost direct la Grigore Alexandrescu.
Legat de ORL la prima otita am aflat ca nu au medic de garda pentru ORL in weekend (pentru ca nu stiu cum se intampla cam toate in weekend, noaptea si de sarbatori) si da, acesta ar fi un minus. Insa daca de exemplu te nimeresti ziua, sunt convinsa ca de obicei exista un medic specialist care poata sa il vada si pe copil.
Nu am afirmat ca Medicover are cel mai dotat spital din Bucuresti, sau ca este cel mai bun. Insa este o variant buna, de luat in calcul, mai ales daca cel mic are o raceala sau o enterocolita. Poti face imediat o radiografie sa vezi daca are pneumonie si primesti tratament correct si adecvat, de asemenea pentru o enteroviroza de exemplu te pot ajuta sa stopezi varsaturile copilului si sa primesti la fel tratament corespunzator.
Pot spune ca mereu este foarte curat si nu imi fac griji asupra acelor folosite, a sterilizarii aparaturii, a profesionalismului medicilor. Deci Da, din punctul MEU de vedere, Medicover este un spital bun de mers cu copilul cand ai o urgenta.
Ana
Buna!Legat de ORL pediatrie de la Medicover, poti face o recomandare pentru un doctor. multumesc
Cristina Sarbescu
Buna Ana. noi am fost de cateva ori la dr Lungu, dar din ce stiu acesta nu consulta copii mici.
Pentru ORL pediatrie un dr bun este dna dr Ionescu Diana (este sef de sectie la spital Gomoiu, ca idee ca o gasiti si acolo, insa la stat o gasiti exgrem de greu, iar acolo asistentele cam fac regulile cine, cum este vazut, chiar daca aveti programare). Este un medic bun, si mai ales calda si primitoare fata de copii.