Piata din Romania este inundata de fel si fel de jucarii din lemn. Este un tren care s-a dezvoltat din ce in ce mai mult in ultimi 4 -5 ani si tot prinde contur. Culori vibrante, vopseluri pe baza de apa, sigure pentru copii, jucarii sigure si rezistente, toate le gasim la jucariile de lemn. Binenteles, la jucariile de lemn de buna calitate!
In prima faza am vazut la IKEA astfel de jucarii de lemn, insa nu fusesem convinsa de calitatea acestora sau de utilitatea lor punctuala. Apoi am inceput sa le descopar pe masura ce navigam mai mult pe internet si cautam informatii despre ele. Am gasit ulterior si la LIDL, si desi nu credeam ca sunt prea bune, am constatat ca au o calitate superioara.
Initial cand am cumparat primele jucarii din lemn, am ales sa cumpar un set de legume cu cutit si tocator , ce aveau velcro, de la Mothercare. Am ales sa cumpar de la ei, desi erau mai scumpute, pentru a ma asigura ca aleg cea mai buna calitate. Am renuntat insa repede la ele, deoarece David s-a plictisit repede. Prefera sa foloseasca lucrurile adevarate si sa se prefaca ca face de mancare, iar cu cele din lemn arunca peste tot cand era nervos. Asa ca le-am dat si am zis ca nu mai cumpar niciodata jucarii din lemn. Ce nu stiam eu atunci era faptul ca pot gasi si lucruri faine din lemn, jucarii educative care ii vor prinde bine celui de-al doilea baietel.
Pe piata cele mai cunoscute erau cele de la Mellisa & Doug, dar incet incet au prins din urma trenul si alte firme. Pe la ultimele mele vizite prin Bebe Tei am studiat putin mai mult piata jucariilor de lemn si am decis ca firma CUBIKA are cele mai faine jucarii din aceasta categorie.
Cezar are nevoie de stimularea motricitatii fine, stimularea coordonarii ochi – mana, pentru ca se afla in urma cu dezvoltarea neurologica datorita apraxiei oculomotorie, si desi aveam deja cateva jucarii foarte bune, din plastic, ramase de la fratiorul sau mai mare, nu am putut rezista tentatiei de a achizitiona si cateva jucarii CUBIKA.
CUBIKA se lauda cu lemn de cea mai buna calitate provenit din zonele ecologice ale Carpatilor, iar vopselurile utilizate sunt pe baza de apa, nu au miros, sunt foarte rezistente la uzura si 100% sigure pentru copii. Si tind sa ii cred pentru ca jucariile arata grozav. Va recomand sa le cautati si o sa vedeti ca nu o regretati.
Am facut un top al celor mai utile jucarii de la ei si vi le prezint si voua.
1. Casuta din poveste – sortator cuburi din lemn CUBIKA
La aceasta categorie am avut de ales intre doua variante de cuburi de sortare, insa acesta mi s-a parut cel mai dragut.
Sortatorul de cuburi de adreseaza copiilor de peste 18 luni si contine in total 8 forme (cate 2 din fiecare tip de forma) si o bara magnetica care inchide casuta, dupa ce toate formele sunt introduse in sortator.
Copilul va invata sa introduca in casuta fiecare forma in gaura specifica, iar formele fiind variat colorate vor stimula invatarea culorilor, impreuna cu stimularea motricitatii fine.
De asemenea, jucaria de tip sortare va dezvolta gandirea logica a copilui si abilitatile de coordonare ochi – mana.
Este o jucarie extrem de utila si pentru copii care au probleme de dezvoltare neurologica.
Pretul sau a fost de aproximativ 80 ron.
2. Piramida culorilor CUBIKA
Aceasta jucarie este practic clasicul turn cu inele, reinterpretat in alta forma. Piramida culorilor de la CUBIKA are in centru un pilon subtire pe care copilul trebuie sa puna o serie de noua patrate, de diferite forme, de la mai mare la mai mic, introducandu-le printr-o gaura destul de mica.
Producatorul spune ca aceasta jucarie se adreseaza copiilor de peste 6 luni, insa eu cred ca mai degraba se adreseaza copiilor de peste 12 luni deoarece contine si o piesa mai mica care poate fi bagata in gura, cat si din cauza faptul ca gaura prin care patratele trebuie introduse este prea mica pentru un copil sub 12 luni.
Piramida culorilor este o jucarie care stimuleaza coordonarea ochi – mana, ajuta la invatarea culorilor, dezvolta motricitatea fina si ajuta copilul sa isi stimuleze inteligenta. Initial, copilul va pune patratele asa cum reuseste, insa in timp le va pune in ordine pentru a incapea toate corect si a forma o piramida.
Pretul acestei jucarii a fost de 40 ron.
3. Turn CUBIKA – constructie de lemn
In ceea ce priveste constructia de turnuri, nu m-am putut decide asa ca am luat chiar doua. Mi-au placut enorm de mult. Bucatile sunt excelente, avand forme diferite . Acestea nu se pot imbina decat intr-o singura varianta pentru a creea turnul intreg, insa se pot combina intre ele daca aveti macar doua seturi, pentru a creea un turn mai mare.
De asemenea, si aceste cuburi vor ajuta copilul sa invete culorile, sa isi dezvolte mai mult abilitatile de coordonare ochi – mana, si motricitate fina.
Baietelul meu mare a fost fascinat de ele in momentul in care le-a vazut, desi acestea erau destinate pustiului de un anisor.
Pretul acestei jucarii a fost de 40 ron.
Producatorul CUBIKA mai are in gama sa si alte variante de jucarii. Veti regasi masinute din lemn, un trenulet pe care fiecare copil si-l poate construi si care sigur i-ar incanta foarte tare, jucarii de lemn care se pot trage in urma copilului, sau cuburi destinate contructiei de orase sau poduri de piatra.
Toate aceste jucarii va pot face sa va jucati frumos impreuna, in familie. Sunt o varianta de jucarii durabile, relativ ieftine, colorate, si extrem de utile pentru copii.
Va recomand cu drag sa le incercati. In plus, sunt o varianta excelenta daca doriti sa le faceti cadou unui copil si sunteti in pana de idei.
Lasa un comentariu