De ce am ales Dormeo Siena pana la urma?
Buna intrebare nu-i asa? de ce tocmai Dormeo? si de ce tocmai Siena? pai hai sa va spun cum a fost cu pernele mele de pana acum.
Saltele, pernele si pilotele sunt dupa parerea mea o discutie destul de lunga si delicata. Si spun asta pentru ca noi oamenii suntem destul de diferiti ca si pareri si dorinte. Ceea ce e bine pana la urma, nu-i asa? In plus, pe parcursul vietii corpul nostru se transforma si atunci putem avea si nevoi, pretentii diferite in anumite momente ale vietii.
Viata mea cu pernele nu a fost cea mai usoara. Am schimbat in ultimii 10 ani multe, dar chiar multe perne. Am trecut de la pernele vechi pe care le aveam de la parintii mei, la perne clasice umplute cu tot felul de pene sintetice, la perne anatomice cu spuma sau nu, la perne clasice din puf de gasca. Pana la urma, am constatat ca nici o perna nu tine mai mult de 2 ani si tot trebuie inlocuita. Unele chiar mai des de atat! Pentru ca ori nu mai au forma initiala, ori nu pot fi spalate la masina si se imbacsesc, se ingalbenesc, si uneori curatarea lor in mod profesional la curatatorie de cateva ori pe an reprezinta o perna noua.
Cred ca cea mai scumpa perna a mea de pana acum a fost de aproximativ 200 ron, cumparata din Mobexpert. Cumparasem doua: una era din spuma si cu forma anatomica, si una cu forma clasica, tot cu spuma. Cred ca a fost cea mai proasta investie ever! Mai proasta decat pernele de la Ikea pe care dadusem cu vreo doi ani inainte vreo 100 – 120 ron bucata.
Ultima data am schimbat pernele anul trecut. Am primit unele cadou, din puf de gasca, dinacela vechi de pe vremea bunicii. Refacute nou noute, cu un aspect super placut si frumos mirositoare. Au fost super faine, un timp de circa 6 -8 luni de zile. Insa dupa ce am inceput sa le folosim si pentru privitul la tv , nu doar somn, parca s-au mai deformat putin si nu mai sunt la fel de comode ca la inceput. Sunt inca o achizitie buna, fata de restul, si nu am de gand sa le schimb in urmatoarele cateva luni.
Eu sunt o persoana care dorm intotdeuna pe o parte. Si stim cu totii ca trebuie sa alegem pernele in functie de cum ne place sa dormim, pentru a putea ca ea, perna, sa ne sustina coloana in cel mai bun mod si in timpul somnului.
Mereu cand perna nu mai avea calitatile necesare, ca la inceput, ma trezeam dimineata cu dureri de gat si de spate, si uneori chiar si cu dureri de cap. Adica, cumva, organismul nostru ne indica ca ceva nu este ok cu somnul nostru si trebuie schimbat ceva: fie ea salteaua, fie perna.
Ne petrecem destul de mult timp in pat, datorita faptului ca mai trebuie sa ne si odihnim. Iar dupa o zi istovitoare, chiar ca meritam un somn linistit si relaxant. Avem clar nevoie de o saltea buna si o perna buna.
Cum alegi forma pernei corect?
- Daca esti o persoana caruia ii place sa doarma pe spate, atunci iti va trebui clar o perna de consistenta medie, astfel incat capul sa nu fie ridicat prea mult in fata. Capul trebuie sa fie in aceiasi linie cu coloana, nu sa aveti barbia foarte mult in fata, spre piept. Deasemenea se poate alege o perna cervicala, care ofera un suport foarte bun pentru gat.
- Daca esti o persoana caruia ii place sa doarma intr-o parte, atunci aceasta are nevoie de o perna cat mai ferma, destul de groasa, pentru a umple distanta dintre ureche si umar.
- Daca esti o persoana care dormi in general cu fata in jos, atunci ai nevoie de o perna extrem de subtire, foarte moale, pentru ca, capul si gatul sa ramana in aceiasi linie cu nivelul coloanei.
Ce tipuri de perne exista pe piata?
- Perne din spuma poliuretanica: Acestea sunt in functie de densitate. Cu cat este mai mare densitatea, cu atat sunt mai dure.
- Perne din spuma cu memorie: Acestea sunt foarte populare deoarece reduc punctele de presiune datorita faptului ca se muleaza si se adapteaza continuu la forma corpului tau, pe masura ce va schimbati pozitia de somn pe tot parcursul noptii.
- Pernele din latex: Aceste perne ofera o fermitate foarte buna, adaptandu-se deasemenea si formei corpului ca si cele din spuma.
- Pernele din bambus. Acestea sunt extrem de apreciate de parinti pentru copii mici, mai ales pentru cei cu piele sensibila. Acestea au proprietati antialergice, antimicrobiene, si se pot utiliza in orice anotimp.
- Pernele din lana sau bumbac: Pernele din lana si bumbac sunt hipoalergenice si rezista la mucegai si acarieni. Ambele, deasemene, tind sa fie destul de ferme.
- Pernele din puf si pene: In general, acest tip de perne sunt moi. Doar daca alegeti una cu multa umplutura (sau comandati una care sa aiba extra umplutura) veti avea o perna foarte ferma. Acestea sunt cele mai vechi tipuri de perne folosite de bunicii nostrii, dar poate si cele mai bune. Cea mai buna concentratie este cea de 50 – 50 % proportie puf/pene, astfel incat perna sa fie suficient de moale, dar si suficient de ferma.
Pernele sunt latex,spuma cu memorie, bambus si puf de gasca sunt cele mai cautate, pentru ca permit o aerisire mai buna a pernei. Este de asemenea important ca si materialele utilizate atat pentru confectionarea interiorului pernei, cat si pentru husa, sa fie cat mai bune, pentru a nu lasa transpiratia sa ramana in interior mult timp, practic umezeala produsa de corp sa fie cat mai putina si cat mai repede eliminata.
De cele mai multe ori mi se pare util sa incerc perna in magazin, pentru a nu avea surprize asa. In plus, asa cum va spuneam si mai sus in articol, nu orice perna scumpa inseamna ca este si buna pentru voi.
Mi-am pus insa din nou probleme cu privire la perne, luand in considerare faptul ca ii trebuia clar o perna buna si baietelului cel mare. Initial a avut o perna de bebelus, dar a ramas mica. Ulterior a incercat o perna subtire, cu umplutura, pentru copii, de la Ikea. Insa s-a aplatizat atat de tare inca pare ca se vede prin ea. A incercat si o perna mica din pene de gasca, dar pare prea mica pentru el . Asa ca, am ales Dormeo, dupa ce am eliminat din calcul Mobexpertul, care oricum este mult prea scump si nu toate produsele sunt de calitate superioara, am eliminat Ikea si Kika. Dormeo are multe rezenzii bune si parea ca au o oferta destul de bunicica ca sa fie greu de refuzat.
Zis si facut. Am mers intr-un din magazinele lor si am testat impreuna variantele disponibile. M-au convins mai multe variante, insa pareau din nou destul de scumpe. Am ales varianta Siena, dupa ce David a incercat mai multe modele propuse de doamna din magazin. Dormeo Siena mi s-a parut suficient de moale, cu revenire la forma initiala imediat dupa ce te ridici de pe ea, dar nu foarte foarte moale, si cu o durate medie. Aceasta se vinde momentan intr-un set de 2 buc. Noi am avut un pret de 170 ron pentru cele 2 buc, la momentul achizitiei, ceea ce este destul de ok comparativ cu preturile generale ale pernelor din gamele competitive in mod direct. Dar tind sa cred ca mereu exista cate un pret promotional la Dormeo.
Cei mici erau destul de incantati cand am ajuns acasa cu ele si s-au jucat. Parea ca le place textura, iar de atunci David doarme in fiecare noapte cu ea.
Care sunt caracteristicile pernei Dorme Siena?
- este o perna de forma anatomica
- este o perna confectionata din spuma cu memorie, fapt care permite usor pernei sa se adapteze dupa forma gatului , sustinandu-l
- perna ideala pentru persoanele care dorm pe spate si intr-o parte
- perna are husa detasabila, ce se spala la program delicat in masina de spalat rufe
- husa pernei are un design interesant, cu mici gaurele, ce ii permite aerului sa circule astfel incat sa nu se imbacseasca foarte repede de la transpiratie
- perna Dormeo Siena este o perna comfortabila
Una peste alta, cred ca am reusit sa fac de data aceasta o alegere destul de buna. Si sper ca v-am dat o idee legata de alegerea voastra viitoare, in ceea ce priveste pernele.
Clarra
Am si eu pernele Siena de 2-3 ani si sunt foarte multumita de ele. Dorm pe o parte si mereu ma durea gatul de la pernele clasice… la un moment dat ma trezeam si cu dureri de cap. O perna am folosit-o si in sarcina – am dormit cu ea intre genunchi, pentru a avea un somn mai odihnitor, si mi-a fost foarte utila (n-am vrut sa mai dau banii si pe o perna pt gravide, si bine am facut). Pernele arata in continuare ca noi, chiar daca le-am folosit intens.