Este inceput de Septembrie si putem spune ca toamna se aproprie cu pasi repezi. Ar fi un moment bun sa incepam sa le dam copiilor produse pentru imunitate. Personal, nu cred ca acestea vor avea efecte minune asupra copiilor, astfel incat acestia sa nu mai raceasca deloc, insa macar ii ajuta putin sa obtina o imunitate mai buna.

De cand baietetul meu mai mare, David, este in colectivitate am avut nenumarate episoade de bronsolite/bronsite si otite. Oricat am incercat sa il duc din timp la doctor, imediat de observam primele semne, tot acolo ajungeam ca si diagnostic. Poate a fost al meu mai sensibil, poate ca nu a avut inca de mic o imunitate prea mare pentru ca a mancat lapte praf in loc de san. Iar de cand a venit si bebe Cezar pe lume, situatia a fost chiar tragica pentru ca toate racile lui David , indiferent cat de usoare au fost, au ajuns si la Cezar direct sub forma de bronsolita. Astfel incat saracutul bebelus a facut 4 bronsolite in primele 6 luni de viata.

Noi mergem la Medicover ca si pediatru si medic de familie, iar in cadrul spitalului ajung de cele mai multe ori ca si urgenta datorata unei raceli. Acolo am cunoscut anul trecut un doctor minunat, mai in etate, dar cu foarte multa experienta in domeniul pediatriei si nu numai. Am avut pana la dansul multe episoade tratate de doctori cre dadeau fiecare cate un tratament, care fie mergea, fie nu. Nimeni nu facea analize de sange ca sa vedem ce are si cum trebuie actionat. Toti se luau numai dupa simptome. Insa in dumnealui ( si nu voi pomeni numele pentru ca nu am obtinut inca acordul acestuia) am o incredere deplina. Mereu a *rezolvat cazul* din prima, mereu daca simte ca ceva nu e ok face analize de sange (hemograma) rapida si in 20 minute stim exact cu ce ne luptam si daca este nevoie de antibiotic sau nu. Este genul acela de doctor care nu te refuza cand ai nevoie de el, pe care il poti suna dupa ce ti-a dat un tratament sa ii spui ce mai face copilul si care nu da niciodata un purcoi de medicamente doar ca sa dea bine pe reteta.

La unul din ultimele episoade de raceala ale lui bebe Cezar mi-a oferit o informatie cu privire la imunitatea copiilor. Si anume, ce sa le dau pentru a fi un pic mai protejati de raceli. Sa ne lamurim: racelile nu vor disparea niciodata! nu exista nici un medicament care sa ne asigure ca odata luat gata copilul nu va mai raci. Dar, putem sa incercam anumite produse pentru ca racelile sa devina mai usoare atat pentru copil, cat si pentru noi ca mame (no ofense pentru tati) care avem grija de puiuti.

Recomandarea a fost pentru COLOSTRUM de la firma SECOM. Da, poate o sa spuneti ca le fac reclama. Nu este asa, sau poate este , insa personal consider ca produsele lor sunt bune.

Ce este Colostru?

Colostrul  este laptele matern din primele 48 de ore dupa nastere.

Colostrul contine ingrediente bioactive care ii confera proprietati exceptionale: imunoglobulinele IgA, IgD, IgE, IgG si IgM, lactoferina, factori de crestere, angiogenin, PRP (polipeptide bogate in proline), lactalbumine, vitaminele A si E, sulf organic, citokine, acid orotic, oligozaharide si glicoconjugate, lizozomi, glicoproteine.

Bacteriile benefice sunt microorganisme vii nepatogene, cu efecte favorabile asupra sanatatii; actioneaza la nivelul cavitatii bucale, tubului digestiv, cailor respiratorii si la nivelul sistemului uro-genital.

FOS sunt fibre solubile care sustin actiunea bacteriilor benefice si actioneaza inclusiv la nivelul intestinului gros.

 

Care sunt beneficiile Colostrului pentru organism?

Colostru se poate lua de catre intreaga familie si are ca beneficii urmatoarele:

  • regenereaza tesuturile si restabileste echilibrul celular
  • asigura sanatatea sistemului digestiv. Iar in ceea ce priveste acest lucru, multi doctori mi-au spus ca parcursul timpului ca sanatatea sistemului digestiv este in stransa legatura cu sanatatea intregului organism, in corelatie directa cu imunitatea
  • stimuleaza sistemul imunitar
  • creste randamentul fizic si intelectual
  • previne infectiile
  • are rol antibacterian, antiviral, antimicotic, antiparazitor
  • reducerea efectelor negative ale antibioticelor si corticosteroizilor
  • reducerea manifestarilor in reactiile alergice

 

De ce este bine sa urmam o cura cu Colostru?

  • contine peste 90 de factori imunologici, peste 80 de factori de crestere, diferite pro si prebiotice care ajuta la protectia si dezvoltarea florei intestinale

  • continut ridicat de peste 20 de anticorpi in colostru care lupta impotriva microbilor ca E.coli, Salmonella, Candida, Steptococcus, Rotavirus etc.
  • stimuleaza sistemul imunitar prin imunoglobulinele continute, ceea ce determina protectia mucoasei intestinale a sugarului
  • contine factori de crestere similari colostrului uman ce contribuie la stabilizarea tesuturilor musculare, osoase, a cartilagiilor si tendoanelor, nu numai in ceea ce priveste regenerarea naturala, dar si in privinta vindecarii dupa o ranire
  • proteinele din colostru pastreaza glucoza din sange la un nivel normal

 

Ambii mei copii au fost hraniti aproape exclusiv in primele 6 luni de viata cu lapte praf. asa a fost sa fie, nu neaparat asa mi-am dorit eu. Dsvid a fost destul de protejat de copii sau persoane racite, nu a ajuns in colectivitate decat pe la 2.4 ani si prima lui raceala a fost la 11 luni. Cezar insa nu a fost la fel de norocos. Avand in vedere ca fratele lui mai mare a mers la gradi, el a reusit sa contacteze foarte repede virusi. Stiam de bronhovaxon dar si aici parerile erau impartite legate de administrare. Cand am fost cu cel mare pe la doctori nu m-am putut lamuri ce sa fac. Unii doctori imi spuneau sa ii dau,altii nu, ci sa il las sa raceasca ca sa isi mai formeze sistemul imunitar.

Iar lui Cezar ca si bebelus nu poti sa ii dai tot felul de medicamente. Asa ca m-am bucurat foarte tare cand am aflat de Colostrum. Am citit si eu pe forumuri inainte si am vazut ca sunt si alte persoane care l-au dat copiilor cu succes. Adica copii au mai racit, dar raceli usoare, cu ceva rosu in gat si care au trecut mai usor.

 

Cum se administreaza Colostrum de la Secom?

 

Modul de administrare al produsului Colostrum este urmatorul :

Copii 6-12 luni: cate ¼ lingurita/zi
Copii 1-4 ani: cate ½ lingurita/zi
Copii 4-12 ani: cate 1 lingurita/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

A se administra cu apa, suc natural, formula de lapte sau mancare.
A se pastra la frigider dupa desigilare. 

Aceste informatii legate de administrare sunt preluate direct de pe site-ul firmei producatoare. 

 

Noi am dat copiilor 3 luni de zile Colostrum, pe perioada aprilie – mai – iunie. Am facut pauza pe perioada verii, urmand ca din Septembrie sa reincepem o noua cura de 3 luni.

Dozele pe care de exemplu noi ne-am utilizat pentru copii, conform prospectului producatorului, a fost de un sfert de lingurita pentru bebe si jumatate de lingurita pentru baietelul cel mare. Borcanasul l-am tinut la frigider dupa deschidere si ne-a ajuns aproximativ 3 luni. Oricum, nici producatorul nu recomanda sa il tinem deschis pentru utilizare mai mult decat 3 luni.

Daca il cumparati din farmacii sau chiar de la Secom de pe site, pretul este de circa 130 ron, insa daca aveti posibilitatea (pentru cei din Bucuresti) mergeti pana la Bebe Tei sau Farmacia Tei si il veti lua doar cu 90 ron.

Impreuna cu colostru, am inceput sa le dam copiilor si vitamina C ( pe care o foloseam si inainte). Picaturi pentru bebelus (5 picaturi /zi), si pastile de supt pentru baietelul cel mare (fie simple, fie impreuna cu alte vitamine).

Produsul COLOSTRUM de la Secom este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.

Nu o sa va mint! Copii mei au mai racit dupa ce au inceput sa foloseasca acest produs, dar pana acum racelile au fost usoare, nemaiajungand in bronsite si recuperandu-se mai usor ca alte dati. Asadar, recomandarea mea ar fi sa incercati produsul.

Sper ca acest articol va fost de folos , iar daca mai aveti intrebari ma puteti contacta prin formularul de contact de pe pagina.

Cu drag, Cristina