Cand este cald afara vara si iesi seara la o plimbare pe faleza din Mamaia, parca ai vrea uneori sa te racoresti cu ceva. Unii aleg sa stea la o bere  sau un pahar de vin pe terasa, altii aleg un fresh de portocalae sau poate o inghetata. Noi aici o sa vorbim despre cea mai delicioasa inghetata din toata Mamaia. Credeti-ma ca va spun pe cuvant: chiar este cea mai buna!

Inghetata artizanala ramane mereu proaspata. Clientii cofetariilor sau gelateriilor o consuma imediat dupa preparare. In plus, ea se prepara doar in functie de necesitatile zilnice ale locatiei. Inghetata artizanala italiana se prepara in cantitati mici, in baza unor retete creative, dezvoltate individual, in laboratoarele proprii ale cofetariilor si gelateriilor.

Fiind un fan declarat inghetata, si mai ales inghetata artizanala, am incercat mai multe terase si restaurante din Mamaia (si nu numai) la acest capitol. (vezi articolul meu *Top 5 gelaterii din Bucuresti* , din sectiunea Food)  Dar Gelateria Maria mi-a atras atentia si voi ramane fan si client fidel ori de cate ori  o sa am ocazia sa trec pe la ei.

Gelateria este aranjata cu bun gust, modern si mereu curata.

Gusturile de inghetata sunt trecute pe panoul de la intrare, iar sortimentele existente in fiecare zi le puteti regasi pe fiecare cartonas expus langa standul special unde se tine inghetata la rece.

Va recomand ca si savoare sa incercati menta, fisticul, mango, ciocolata si alunele de padure. Sunt printre cele mai cremoase si gustoase, in opinia mea. Iar daca nu sunteti decisi ce sa cumparati, puteti ruga vanzatoarea sa va ofere sa gustati din sortimentele pe care ati vrea sa le cumparati (fara nici un cost suplimentar) pentru a lua cea mai buna decizie in materie de gust.

 

De ce se alegem Gelateria Maria?

 

  • este o gelaterie unde inghetata se face in mod artizanal
  • pentru inghetata se foloseste lapte proaspat
  • nu se utilzeaza conservanti
  • pentru anumite sortimente de inghetata folosesc fructe proaspete

 

Ca si varianta puteti alege sa cumparati inghetata la cornet sau la pahar. De asemenea, exista si cornete de inghetata realizate artizanal, insa pentru acestea trebuie sa platiti inca 2 ron in plus.

Gelateria ofera si sucuri fresh de portocale, apa, cafea, insa cei mai multi clienti care ii trec pragul o sa fac pentru a se delecta cu o savuroasa cupa de inghetata.

Pretul unei cupe de inghetata de 70 gramae este de 6 ron, insa va asigur ca va veti satura cu doar o cupa, iar celor mai pofticiosi le recomand sa cumpere  2!

Inghetata se poate cumpara si pentru acasa la preturile de 36 ron – aprox 500 grame (6-8 persoane) sau 72 ron – aproximativ 1 kg ( 10-12 persoane).

 

Intrare

Intrare Gelateria Maria

 

Interior

Interior Gelateria Maria

sortiment

Sortimente inghetata

inghetata

Inghetata fistic si mango