Despre Parcul de Aventura Comana s-a tot vorbit in ultimii 3-4 ani. Ca e frumos, ca e linistit, ca e aproape de Bucuresti, ca s-a investit in el si e curat, cu multa verdeata si aer curat. Nu zic nu, insa personal nu mi se pare chiar asa misto ca si Edenland. Poate concura cu parcul Mogosoaia, dar clar cred ca mai sunt cateva lucruri de imbunatatit la capitolul comfort vara.
Ultima data fusesem la Comana acum aproximativ doi ani. Intradevar plecasem de acasa mai devreme, pe la 9 dimineata si era putin mai racorica, fiind inceputul lui septembrie. Nu am mai fost pentru ca am descoperit intre timp frumusetea de a merge la picnic cu copii la padurea Baneasa (despre care va voi povesti intr-un alt articol), cat si parcul de distractii Edenland (despre care am scris aici ……..). Insa, dupa ce v-am povestit despre cum arata acum Edenland, mai multe mamici mi-au spus ca si la Comana s-a facut traseu de catarare, barcute pe lac si m-am gandit ca poate ar fi fain sa mai dam o tura si pe acolo, sa vedem despre ce e vorba.
Asa ca…cu mic, cu mare, ne-am impachetat si pe la 10 dimineata am plecat de acasa. Am ajuns destul de tarziu, in jurul pranzului, si deja in jurul lacului era o zapusala infernala. Primul aspect neplacut a fost faptul ca nu exista decat cateva locuri de parcare prin fata parcului, insuficiente clar pentru cateva masini vin in weekend. In schimb, o sa vedeti pe toate partile diverse persoane particulare care va fac imbietor semne sa intrati cu masina in curtea lor, probabil in schimbul sumei unei sume modice (probabil vreo 10 ron). Deh, s-au gandit si oamenii sa fac un ban nu? ca doar e o varianta usoara de a profita un pic de turismul local, care loc nu prea le aduce nimic bun. Trafic, aglomeratie, noxe, galagie. Daca nu vreti sa parcati in vreo curticica, atunci fix in capatul strazii care merge la parcul Comana e tot asa un mic teren pe deal, unde cineva va sta la poarta ca si *paznic*, si veti pusa lasa masina acolo.
Parcul de aventura Comana este deschis de luni pana vineri intre orele 09-17.00, iar in weekend intre 09-19.00, si momentan nu este perceputa nici o taxa de intrare. Veti plati doar daca doriti sa faceti traseu, sa va dati cu tiroliana peste lac, sau pentru orice activitate in parc, inafara de stat si plimbat.
Ce puteti face in Parcul de aventura Comana?
Parcul prezinta cateva puncte de interes care v-ar putea capta atentia, in functie de scopul vizitei voastre acolo. Fie ca sunteti singuri, fiecare ca sunteti cu cel mic/cei mici, ati putea gasi ceva de facut. Bugetul insa trebuie sa vi-l organizati de acasa, pentru ca inafara de 2-3 activitati toate se termina foarte repede, si dupa aceea trebuie sa va gasiti alte preocupari pentru a le ocupa timpul celor mici.
- Escalada in copaci. Pretul este de 50 ron pentru 3 ore, iar in acest pret aveti incluse si 3 treceri cu tiroliana peste lac.
- Tiroliana peste lac, la 10 ron trecerea.
- Barca cu vasle, la 35 ron pentru o ora.
- Barca cu motor electric, la 45 ron pentru 30 minute.
- Caiac cu 1 loc/ 2 locuri / 3 locuri, la 25 ron / 30 ron / 35 ron pentru o ora.
- Zbor cu motoparapanta pentru cei curajosi, la 250 ron pentru 10 minute.
- Tir cu arcul, unde vi se dau 5 sageti cu care puteti trage, timp de 30 minute, si costa 10 ron. Atentie sa nu va pierdeti sau sa distrugeti sagetile, pentru ca ati putea plati 30 ron per bucata.
- Paintball – la o tinta fixa, la pret de 30 ron / 100 bile.
- Inchiriere biciclete normale sau retro, cu 15 ron per ora sau 50 ron timp de 8 ore.
- Pescuit, care se ofera doar pentru grupuri organizate de cel putin 5 persoane, cu 100 ron / persoana / 12 ore. Aici aveti voie sa luati maxim 5 kg peste din tot ce prindeti.
- Tenis de masa la 25 ron pentru o ora.
- Darts, la 20 ron/ 30 minute / 3 sageti,
- Plimbare pe hipodrom cu atelajul, la 50 ron – 4 ture incluse.
- Peretele de escalada, la 20 ron pret de 30 minute, sau 40 ron pentru o ora.
- Plimbare cu trasura pana la manastirea Comana, pana la Fantana cu nuc sau o plimbare ce le contine pe amandoua. In trasura pot incapea maxim 4 persoane si costa intre 50 ron si 120 ron in functie de traseu.
De asemenea, exista si un teren de sport pe care il puteti inchiria cu 50 ron/ora ziua, si 100 ron/ora noaptea.
Din ce am vazut noi, cele mai cautate erau escaladele in copaci, tiroliana peste cap si plimbarile pe lac cu barca cu vasle, caiacul si barca cu motor electric.
Unde poti manca in Parcul de aventura COMANA?
In interiorul parcului exista doua restaurante. Restaurant Casa Comana, care are in principiu mancare traditional romaneasca, buna, dar si cu preturi pe masura. In principiu o masa de 2 persoane daca adaugi si cate o bere cu/sau fara alcool, un pahar de vin, 2 ape, cate un fel principal te duce cam pe la 150 ron aproximativ. Servirea dureaza destul de mult, iar daca mai prinzi si o zi aglomerata, ai clar cel putin 40 minute de asteptat. Restaurantul de afara e destul de micut pentru cata lume de aduna, si toata lumea vrea sa stea vara afara. Nu am vazut nici un sistem de dispersare aer rece, apa in stropi, sau orice altceva pentru a racori putin atmosfera. Langa lac de obicei este o zapusala foarte mare si statul la terasa devine chiar sufocant intr-o zi torida.
Inafara de acesta, mai exista in complex si Taverna Marelui Paharnic, cu specific grecesc. Aici am mancat de 2 ori si nu prea pot sa spun ca m-a convins. Nu e rea mancarea, dar pot spune ca am mancat in alte parti mancare greceasca un pic mai bine pregatita. Nici aici preturile nu sunt foarte mici, dar ne asteptam la acest lucru ori de cate ori iesim pe la vreun complex de acest gen. Sunt facute ca sa produca bani, sa pot intretine parcul, dar sa si iasa profit, asa incat nu ne putem astepta la preturi de cantinta.
Daca nu sunteti foarte foarte pretentiosi, zic ca o sa va placa. Singurul aspect negativ, din punctul meu de vedere, ar fi faptul ca nu sunt foarte serviabili ospatarii, nu par foarte prompti (astepti de exemplu destul de mult timp o scrumiera, ceva servetele, poate un pahar in plus; sau daca iti aduce vinul intr-o carafa, ti-o pune direct pe masa si pleaca, nu te si serveste in pahar). Ma rog, poate ca sunt eu exagerata, insa daca tot ai preturi maricele, zic sa oferi si calitatea produselor consumate buna, cat si un serviciu bun pana la capat.
Daca nu vreti sa mancati acolo, va puteti aduce ceva de acasa si in parc doar sa serviti un suc, o apa, o inghetata. Tot in parc, exista un mic loc amenajat cu 2-3 umbrelute si cateva locuri de stat jos unde poti sa te mai racoresti. Sau sa incerci sa te racoresti. Zic asta pentru ca la un moment dat eram atat de transpirata incat nici nu am mai putut sa stau sa va fac poze si de *La gradina* cum ii spun ei. Nu stiam cum sa fac mai repede sa prind o mica zona de umbra sub un copac.
E clar! La Comana merita sa mergi dimineata, sau sa fie o zi cat de cat mai racoroasa, sau nu fie atat de cald. E in camp si e foarte cald. Copaci sunt foarte putini, iar zonele unde poti prinde ceva umbra sunt limitate.
Acum doi ani ne puteam plimba in voie prin tot parcul, fiind mai racoare. Acum am incercat sa ne limitam cat mai mult la zonele umbroase. Ce nu mi-a placut nici in trecut, si nici acum, a fost faptul ca nu au bancute prin parc unde poti sa te odihnesti. Nu am vazut foisoare. Iar ca si loc de joaca pentru copii, as putea spune ca nu exista. Sunt cativa metrii patrati, organizati de restaurant cu vreo 4 casute mici, unele cu topogan, in soare, dar unde se pot juca copii cu varste de maxim 4 anisori. In plus, in zona respectiva nu poti sta la vreo masuta sa servesti macar o cafea si sa iti supraveghezi copilul. Parintele trebuie sa stea planton in picioare acolo, sa vada daca totul e ok. Iar in parc sunt vreo 2-3 jucarii, pe langa terenul de sport.
Acesta este un minus pe care il are parcul Comana. Cred ca a fost gandit mai mult ca o zona in care sa vii sa te plimbi putin si apoi sa stai la restaurant. Iar ulterior, s-a mai *dezvoltat* putin si s-a adaugat distractia cu tiroliana, plimbarile pe lac si catararile. Insa ar mai fi cateceva de facut si pentru comfortul celor care nu doresc sa stea neaparat la terasele existente, ci poate vin doar pentru catararile copilului. Zic si eu!
David se astepta sa vada mai multe animale. Nu sunt. Doar 2 cai, altceva nu am gasit. Pentru ca nici nu a facut traseu, nici nu s-a dat cu tiroliana, nici nu avea vreun loc de joaca cat de cat mai apropiat varstei i s-a parut plictisitor. Iarba era uda si pamantul moale pentru ca ploase, nu puteai sa stai pe patura. Nu prea puteai sa ai multe activitati prin iarba, si oricum zonele cu iarba nu prea erau de circulat ca sa spun asa.
Ce sa zic….as mai merge? Parca nu. Sau poate doar daca e o zi racoroasa, fara sa fi plouat inainte.
Lasa un comentariu