Buna dimineata dragii mei cititori. Nu am mai scris de ceva vreme insa a venit momentul pentru un scurt articol, la cald. Saptamana trecuta tocmai ce ne-am intors de pe malul Marii Negre, cu mic, cu mare si aveam deja proaspete amintirile din scurta noastra vacanta, astfel incat mi-am propus sa va povestesc cum a fost experienta noastra cel putin cu Delfinariul Constanta. Unii zic ca merita sa il vizitezi, altii zic ca nu prea au de ce sa stea la coada…in fine, o sa va las cu pozele si impresiile nostre ca sa va decideti voi daca mergeti sau nu cu prima ocazie.
Despre coada nu stiu ce sa zic…noi am avut noroc in ziua in care am mers. Era ora pranzului si destul de cald afara, asa ca nu au fost foarte multe persoane la coada. Erau cateva grupuri de copii veniti in excursie cu scoala insa nu ne-au pus in dificultate. Am trecut super repede bariera si am intrat in incinta Delfinariului.
Ce cuprinde DELFINARIUL CONSTANTA?
Delfinariul este conceput ca un mic loc in care copii isi pot petrece cateva ore bune din zi pentru a vizita animalele si a descoperi natura. Principalele atractii sunt leii de mare si binenteles delfinii, insa nu sunt singurele lucruri pe care le poti vedea aici. Leii de mare au fost saptamana trecuta foarte emotionati si vizibili mai timizi decat delfinii, si asta pentru ca erau printre primele lor reprezentatii. Nu fusesera adusi de multa vreme la Delfinariu, insa eu zic ca totusi s-au descurcat de minune. In plus, sunt destul de micuti si cu putina experienta (momentan) de public si show, dar sunt convinsa ca sunt aripa tinerelor antrenoare se vor ambitiona si mai tare pe viitor.
Show-urile dintre leii de mare si delfini dureaza circa 30 de minute, astfel incat intre timp este loc sa va mai plimbati cu piticii prin zona pentru a le arata si alte lucruri interesante.
David a fost incantat de leutii de mare, dar si mai incatat de delfini, pentru ca sareau in aer si pareau mult mai spectaculosi decat leutii. Noi l-am mai dus odata la Delfinariu cand era mai mic, insa oboseala la doborat in final si am ajuns doar noi adultii sa ne bucuram de spectacol. Insa David cred ca le-a placut mult mai tare pe domnisoarele antrenoare care se ocupau de leuti pentru ca le-a cules niste floricele de pe marginea drumului, asa cum a stiut el cu sufletelul sau de copil pur, si le-a daruit din inima spunand :* Mami, te rog sa le duci aceste flori fetelor de la leutii de mare si sa le spui ca mi-a placut!*. Binenteles ca acest lucru le-a topit din prima pe *fete* si au vrut sa il cunoasca, sa ii ofere un pupic si i-au promis un spectacol mult mai frumos data viitoare, cand ar putea sa fie personajul ales din public pentru a sta alaturi de leuti si pentru a primi un pupic special.
Pe delfini iti gasi in casa noua, un noua cladire construita special pentru ei, mai moderna si clar mai mare. Arata bine si este curat. O cladire demna de reprezentatii. Pe proaspat adusi leutii de mare ii veti gasi in veche cladire unde lucrau inainte delfinii. Aici spatiul este mic, este umiditate mare si cred ca acesta este singurul minus pe care l-am vazut pe parcursul vizitei noastre la Delfinariu.
La iesire ne-am uitat putin si la exponatele lor ce reprezentau oamenii preistorici si cativa dinosauri. David fusese foarte contrariat de aspectul lor, nemaivazand asa ceva pana acum.
In timpul in care am asteptat intre spectacole, ne-am putut plimba in voie prin gradina Delfinariului, care este amenajata ca o gradina Zoologica, cu lac. Am putut vedea cateva pasari exotice din expozitia de pasari, si animalele avute in ingrijire acolo. Cezar a fost extrem de incantat de caprite si tot incerca sa ajunga la ele ca sa le mangaie, iar David incerca sa fugareasca iepurii care reusisera sa evadeze din tarcul lor.
In microrezervatie puteti vedea rate, pauni,porumbei, capre, zebre, caluti, porci si multe alte animale. Tot locul este conceput si integrat ca si cum ar fi un loc din natura. Este super curat, foarte ingrijit si se vede ca cei de aici isi dau interesul pentru a arata bine. Animalele sunt hranite, intretinute, exista cateva bancute pe alei, un mic loc de joaca pentru copii. Practic tot locul iti face placere si te imbie sa mai vii. Asta mi-a placut, si facand comparatie cu vizita de acum cativa ani, mi-a dat un sentiment de bine.
Pe langa acestea, copii pot vizita si Planetariul. Noi nu am fost, pentru ca copii erau deja obositi si am zis ca ii vom vizita data viitoare. La Acvariul Constanta (situat in fata Casinoului) am fost data trecuta si a fost si pentru noi ca adulti o incantare sa vezi atatea tipuri de pesti la un loc, si mult mai aproape decat poate banalul televizor. Pentru copii clar este ceva spectaculos. Singurul minus observat in cadrul Acvariului a fost tot umiditatea foarte mare, pentru care poate s-ar mai putea face ceva prin aparatura speciala. Zic si eu.
Ce tarife practica DELFINARIUL CONSTANTA?
Este bine de stiut ca intrarea la Delfinariu o puteti lua in functie de ce doriti sa faceti cu cei mici. Puteti merge doar la spectacole, sau doar la Planetariu, sau sa le faceti pe toate. Preturile diferite in functie de optiunea voastra si asigura doar o intrare.
Daca nu doriti sa vedeti reprezentatiile, puteti lua doar bilet pentru microrezervatie, in valoare de 8 ron. Si cu acesta puteti sta cat doriti in parc pentru ca, copii sa se bucure de animale.
Preturile pentru reprezentatiile cu delfinii sunt:
- adulti – 40 ron
- elevi, studenti – 10 ron
- copii pana in 7 ani – gratuit
Reprezentatiile se dau de luni pana duminica la orele 11.00, 14.00 si 17.00.
Preturile pentru reprezentatiile cu leutii de mare sunt:
- adulti – 24 ron
- copii ( 7-14 ani) – 10 ron
- copii pana in 7 ani – gratuit
Reprezentatiile se dau de luni pana duminica la orele 12.00, 15.00 si 18.00.
Microrezervatia este deschisa zilnic de la 09.00 la 20.00, si preturile sunt de 8 ron pentru adulti, 2 ron pentru elevi/studenti, gratuit pentru copii sub 7 ani.
La Planetariu sunt demonstratii la orele 10.15, 11.45, 13.00, 14.15, 16.00, 17.15, iar un bilet de intrare costa 8 ron pentru adulti, 2 ron pentru elevi/studenti, iar copii sub 7 ani nu au acces.
Expozitia de pasari exotice e putin cam mica, dar cu pasari dragute. David dintre tot ce se afla acolo a fost interesat doar de veverite, pe care le gasise intr-un coltisor. Preturile sunt de 40 ron pentru adulti, 10 ron pentru elevi/studenti, si pentru copii sub 7 ani este gratuit.
DELFINOTERAPIA la DELFINARIUL CONSTANTA
M-am interesat si de acest aspect, pentru ca vroiams sa fac o cura de 10 sedinte cu Cezar burzila cand reveneam in septembrie in Constanta, insa am aflat ca nu mai fac Delfinoterapie. In acest moment, complexul poate gazdui aceste sedinte, insa facute cu un terapeut extern, din strainatate, pe care il putem contacta personal si cu care tratam toata discutia, gen transport, cazare, pret sedinte etc.
Cum a fost pentru noi scurta vizita aici?
Per ansamblu noua ne-a placut si copii au parut super incantati. Desi este destul de costisitor, mai ales cand ai 2 copii (si nu neaparat mici ca ai nostrii), merita macar o data sa mergeti acolo pentru reprezentatii. Nu toata lumea merge prin afara si reuseste sa vada lucruri asa interesante, nu toata lumea reuseste sa vina anual la mare, si pentru copii este clar un punct bun de atractie. Si daca mai punem la socoteala ca afara ar fi o zi innorata si racoroasa, eu zic ca Delfinariu este un mare plus pentru zona Constanta. E clar ca nu avem multe atractii pe litoral, in statiuni mai deloc, dar macar ne putem construi o zi frumoasa facandu-le o mica supriza celor mici si oferindu-le aceasta distractie.
Personal, sunt tare curioasa daca *fetele* o sa il recunoasca pe David la toamna si daca il va pupaci vreun leut de mare. Insa pana atunci va las cu pozele facute acum si doresc vizionare placuta 🙂
Lasa un comentariu