Pe cei de la firma FOLDO i-am vazut prima data la Baby Boom in martie. Aveau un stand super misto cu tot felul de produse din carton. M-a atras atunci standul pentru vazusem inainte un reportaj la TV despre cutia de bun venit a bebelusilor pe lume din Finlanda, cutie pe care parintii o puteau folosi ulterior ca si patut pentru bebelus.

Asa ceva aveai si ei, si parea chiar foarte misto. O sa vedeti la ei pe site (sau daca reusiti ii vizitati chiar in septembrie la Baby Boom si poate obtineti un discount) niste chestii foarte misto: patuturi pentru bebelusi din carton, fotolii pentru copii din carton, veioze, casute pentru joaca etc. Sunt chiar ingeniosi!

 

foldo

 

Apoi am zarit casuta chiar asamblata si montata intr-un centru de evaluare copii. Dnul care asigura paza a fost si cel care a montat-o, si i s-a parut o treaba super usoara. Casuta se adreseaza copiilor de peste doi ani, si este realizata dintr-un carton gros, de foarte buna calitate.

Casuta Foldo are doua usi, cu deschidere in ambele sensuri, se bucura de cutie postala si ferestre mari. Aici era simpla, insa acasa la voi, copii se pot distra pictand-o i desenand pe ea tot ce le trece prin cap.

Pretul acesteia nu este unul micut, ci 200 ron. Avand in vedere ca una de dimensiuni similare din plastic e peste 350 ron, nu pare asa mult insa cele din plastic se pot amplasa si in curte, pe cand in schimb acesta merge doar in casa deoarece cartonul se poate uda.

Casuta este destul de mare, incapand in ea pana la maxim 4 copilasi, si sunt convinsa ca ar fi o mare bucurie pentru cei mici. Eu nu am incercat-o pana acum ce-i drept din lipsa de spatiu in casa. Imi recunosc ca mi-ar placea sa pun mana pe culori si sa o pictez cu eroi din desene animate, floricele, copaci si iarba.

Dnul care a asamblat-o imi spunea ca si el ca si adult a prins tare drag de ea cand a vazut-o, insa i-a mesterit tot din carton o cutie pe care sa stea copii jos, a invelit-o cu foaie pentru cadouri sa fie mai atractiva, si tocmai ce vroia sa aseze si niste jucarii in ea ca sa fie gata pentru prichindeii ce le calca pragul.

Ce mi-a mai placut foarte tare la aceasta idee de casuta din carton a fost faptul ca acesta se strange foarte usor si se poate depozita de exemplu sub pat, fara sa ocupe mult loc. Mi s-a parut mai practica decat un cort de joaca pentru copii pentru ca pare mult mai aerisita, fata de un cort in care simti ca te sufoci de cele mai multe ori, mai stabila decat acestea si in final mai usor sa te joci in ea pentru ca copii ar sta in picioare sau jos, nu doar jos cum sunt fortati intr-un cort obisnuit.

 

Voi le-ati vazut? Ati incercat casutele de carton FOLDO?

 

lateral

 

interior