Baietelului meu cel mare ii place sa construiasca, de cele mai multe ori turnuri, masinute sau dragoni zburatori. Speram cand era mai mic sa ma pot juca si eu cu jucariile lui, atat pentru a-l antrena in joc, cat si pentru a ma bucura de jucariile care nu le-am avut eu cand am fost mica.
Asadar, i-am cumparat lego Duplo dar am vazut ca nu a avut un prea mare succes. Sper poate ca fratiorului sau mai mare sa ii faca mai multa placere cand mai creste putin.
In schimb, am gasit mai demult un set de cuburi din plastic cu diferite forme, care se pot imbina usor intre ele si pot sa iti lase imaginatia sa zburde. Am vazut ca au avut ceva succes, asa ca m-am hotarat in toamna sa caut si alte variante. Cu cat aveam mai multe, cu forme diferite, cu atat as fi avut mai mult succes in construirea a mai multor jucarii, mi-am spus eu.
Tot cautand pe internet, am gasit o oferta destul de bunicica la emag odata cu Black Friday. Am ales masuta PIKO cu cuburi gandindu-ma la cel mic care avea sa stea in genunchi la masuta si sa sorteze cuburile sau sa inceapa primele sale construcii.
Cuburile PIKO sunt destinate stimularii creativitatii si imaginatiei copilului, si reprezinta o alternativa sigura la clasicul LEGO. Pentru noi a fost o alegere destul de buna, avand in vedere ca ambii copii se joaca cu ele, jocul fiecaruia fiind in limita varstei pe care fiecare o are.
Masuta PIKO are un design atractiv, este foarte frumos si viu colorata, este confectionata dintr-un plastic de buna calitate, iar deasupra are 4 spatii de joaca unde se pot monta cuburile.
Singurul aspect negativ pe care l-am remarcat din prima zi al masutei, este faptul ca picioarele, fiind unele pliabile, sunt destul de fragile. Masuta se poate folosi atat montata, in picioare, cat si varianta joasa. Insa daca copilul se lasa un pic mai mult cu greutatea corpului pe masuta, picioarele se desprind din locul unde sunt montate. Aici nu vorbim despre posibila rupere a picioarelor, pentru ca par destul de rezistente din punct de vedere al materialului si spun asta in cunostiinta de cauza dupa 3 luni de utilizare aproape zilnica, ci ar putea deveni un mic stres pentru ca trebuie des reasamblate.
Pliabilitatea picioarelor este buna, deoarece atunci cand nu este folosita aceasta se poate depozita usor, insa consider ca ar fi putut fi un pic imbunatatita imbinarea intre picioare si masuta.
Masuta are dupa cum spuneam, patru cadrane destinate constructiei, iar acestea sunt amplasate deasupra a patru casete in care veti putea depozita cuburile. Casetele sunt destul de incapatoare, astfel incat veti avea loc pentru o serie maricica de cuburi.
Masuta PIKO vine in dotare cu o serie de 30 de cuburi, insa pentru a face joaca mai distractiva veti avea nevoie de seturi suplimentare. Eu am optat sa cumpar si o cutie de cuburi cu 200 piese pentru a ma asigura ca, copii vor avea multe variante din care pot alege pentru a lasa frau liber imaginatiei.
David pare incantat si incearca mereu sa faca un avion, un tanc, o masinuta. Eu construiesc casute, flori si turnulete, iar tati ne incanta de obicei cu tunuri, tancuri si roboti.
Cuburile au dimensiuni mari, medii si mici. In plus veti regasi si doua figurine de baiat si fata, tot pe tipul cuburilor. Cutia contine si roti pentru a creea si masinute, ceea ce inseamna ca jocul nu este recomandat copiilor sub 12 luni datorita marimii cuburilor.
In acest moment pe EMAG de exemplu gasiti masuta de cuburi PIKO la pretul de 180 ron, si cutia de 200 cuburi la 200 ron. Mi se pare un pret destul de ridicat pentru acestea, mai ales ca, cutia separata de cuburi am gasit-o ulterior la BEBE TEI cu 130 ron. Pana la urma se pare ca nu am facut o afacere prea mare cu Black Friday, pentru ca eu am luat masuta cu 90 ron, si cutia de cuburi cu 100 ron. Dar daca cautati bine si le gasiti la reduceri, sau poate chiar pe OLX second hand, merita achizitia.
Pe piata sunt mai multe tipuri de cutii cu cuburi individuale, si aveti de unde alege. O solutie ar fi cutia de 50 de piese pe care o veti gasi la un pret mult mai avantajos, circa 60 – 70 ron, sau cutia cu 100 de piese pe care o veti gasi la circa 90 ron.
Daca sunteti in pana de idei puteti incerca si aceasta varianta, atat pentru un copil trecut de 18 luni, cat si pentru unul mai mare de 3 – 4 ani.
Care sunt avantajele masutei si cuburilor PIKO?
Pentru copii micuti, masuta si cuburile PIKO reusesc sa:
- ajute la coordonarea ochi – mana
- ajute la dezvoltarea motricitatii fine
- ajute la dezvoltarea simtului vizual
- ajute la dezvoltarea simtului tactil
- ajute la cunoasterea culorilor, pentru ca piesele sunt colorate viu si diferit
Pentru copii mai mari, masuta si cuburile PIKO reusesc sa:
- dezvolte imaginatia
- dezvolte concentrarea
Nu am gasit pe internet prea multe recenzii despre acest produs, asa ca pot spune ca am fost inspirata la achizitionarea sa. Si am avut noroc ca sunt produse din plastic de calitate. Tocmai pentru a va veni in ajutor, am decis sa scriu despre ele, pentru a va ajuta in decizia viitoare de cumparare.
Baietii stau mai bine la capitolul imaginatie, mult mai bine decat mine. Eu as putea spune ca mi-as fi dorit ca, cutia sa aiba o mica carticica inclusa cu cateva modele. Exista deja pe cutie o poza cu circa sase desene orientative, insa eu consider ca ar fi fost dragut sa fie mai multe. Am vazut ca si la cutiile de lego classic tot cam asa exista, insa este doar o parere personala, subiectiva.
Lasa un comentariu