Button Idea este un joc educativ, tip mozaic. L-am vazut prima data intr-o reclama de pe Facebook si mi-a placut. Cautam de mult ceva asemanator de la Quercetti, insa nu am mai gasit prin magazine ceva care sa aiba butonii cu dimensiune asa de mare. Pretul a fost destul e ok, doar 49 ron si livrarea rapida. Pachetul contine 46 de butoni , o tava de plastic unde putem depozita butonii, dar si sa o folosim la partea creativa ca suport pentru planse, si 12 planse cu forme diferite.

Button Idea este un joc pentru copii ce dezvolta abilitatile de motricitate fina, coordonarea mana-ochi si gandirea creativa. In plus, copii pot invata si culorile intr-un mod placut.

Interesant este faptul ca, desi jocul se adreseaza copiilor de 3-5 ani ca si medie, fratiorul lui Cezar care se apropie de varsta de 6 ani, e inca destul de interesat de joculet. Uneori chiar face propriile modele, nefolosind plansele existente in pachet.

Calitatea plasticului este buna, insa in opinia mea nu ar fi fost rau ca si plansele sa fie dintr-un plastic putin mai grosut. Sunt ok, insa in timp daca le folosesti zilnic se pot strica destul de usor.

In momentele in care Cezar se plictiseste de acest joculet, folosesc un scotch lat pe care il lipesc intre 2 canapele, sau intre 2 scaune, si lipim pe partea care lipeste butonii pe culori. Este o alta varianta distractiva prin care sa exersam culorile.

Este un joc distractiv pentru copii, usor de transportat si daca mergeti cu masina, astfel incat poate deveni o varianta de joc si la drum lung!