Acum mai bine de un an de zile, aud la TV o stire bomba: s-a inaugurat un nou parc, de fapt cel mai mare parc de distractii din Bucuresti, chiar la mine in sectorul 2. Parea un subiect interesant, asa ca am dat stirile mai tare, si cand colo ce vad? Cel mai mare parc de distractii din Bucuresti era chiar langa mine, in parcul TEI.

 

M-am tot crucit in fata televizorului, ca doar stiam cam cum arata parcul inainte. Stiam cat era de mare, stiam cam ce putea sa contina, dar jurnalistii in declarau ca fiind extins si cu o droaie de tiribombe care mai de care, gata sa atate orice copil care trecea pe acolo.

Singurul lucru pe care il vazusem de ceva vreme montat, fie ca treceam in drum spre serviciu cu tramvaiul pe acolo, fie ca mergeam la cumparaturi la magazinul din colt, era roata imensa care fusese timp de cateva luni asamblata tacticos. In rest, trebuie sa recunosc ca nu mai trecusem de ceva timp pe acolo, pentru ca stiam ca este un parc mic si cu prea putine distractii pentru un copil nazdravan de circa 3 ani.

 

Mi-am luat odrasla de mana si sotul din dotare, si dusi in parc am fost. Supriza! Acolo era o mare de oameni, care mai de care, dar trebuie sa recunosc ca multi dintre acestia erau din cei mai colorati. Ei de fapt, sunt cei care de obicei se si ingramadesc cand e vreo ocazie speciala in parc, cum ar fi pastele sau craciun si poate poate administratia sectorului 2 care are si parcul in subordine da vreo *sentinta* ca tirobombele sunt gratuite.

 

Deci, dupa cum spuneam, era omor in parc. Si pe langa toti adultii si copii veniti sa vada cu mic cu mare despre ce e vorba, sa testeze magicele masinarii, se amplasasera si destul de multe tonete pe vreo doua laturi ale parculetului. Tonete cu porumb, cu vata de zahar pe bat, cu floricele, si diverse prostiute de plastic, doar ca sa mai aiba parintele pe ce sa mai arunce banii. Pentru ca trebuie sa va spun, nimic nu e gratis in parc. Poate doar toaleta, desi parca si acolo am vazut o taxa de 1 ron,

 

Porumbul este 5 ron, baloanele alea cu eroii in pijama dupa care suspina mai nou orice flacau intre 3 si 5 ani probabil, baloane pe care sigur si le-a dorit pana acum foarte mult, dar care vor zace prin casa imediat ce vor intra pe usa, costa 6 ron bucata, vata pe bat este 3 ron, floricelele cu sare 5 ron, si lista poate continua.

 

Dar sa lasam gargara si sa va povestesc mai bine despre parc nu?

 

In partea de jos a lacului, cea unde primaria spune de vreo doi ani de zile ca va renova marginea lacului si ca va face loc de promenada, este lasata in paragina. Utilajele nu au mai lucrat de mai bine de un an acolo, cam de cand s-a deschis si noua varianta imbunatatita a parcului, desi totul ar fi trebuit sa fie gata din fondurile europene accesate deja. Aici veti gasi roata mare, unde chiar va invit sa o testati. Desi e cam scump biletul, 20 ron pentru un adult, pot spune ca merita pentru ca vara ai o priveliste destul de frumoasa asupra acestei parti de oras.

Langa roata mare, exista masinutele electrice, unde un bilet costa 10 ron – aproximativ 5 min. Masinutele sunt pentru copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani, si au doua locuri, insa un adult nu poate incapea in ele. Fimiu la 4 ani s-a dat singur si s-a descurcat zic eu foarte bine.

 

Masinutele electrice sunt noi si par destul de safe pentru copii. Iar viteza cu care se misca este de doar 4KM/h ceea ce pare destul de ok pentru eventualele lovituri pe care le-ar putea suporta in urma ciocnirii cu alte masinute.

 

Tot aici, vara, gasiti si un loc amenajat cu topogane gonflabile, desi personal nu le recomand ca si joaca safe pentru copii, Am vazut cateva cazuri de locuri nu prea dragute.

 

Partea de sus a parcului este animata de un mini roller coaster denumit *Balaurul cu sapte capete*, o roata relativ micuta pentru copii, casa fantomelor, leganele cu lanturi zburatoare denumite *Hora ielelor* si caruselul de poveste *Herghelia Ilenei Cosanzene*.

roata mica

 

 

carusel

Lanturile, desi sunt noi, mi s-au parut destul de periculoase. Si asta pentru ca mie personal nu imi place nici viteza, nici inaltimea. Pentru mine este o combinatie mortala. O singura data in viata m-am dat in leaganele cu lant pe vremea in care erau in Herastrau si mi-a fost de ajuns. Am zis ca nu o sa mai ma urc in veci acolo. Insa altii au curaj. De obicei este ceva coada aici, jocul putand suporta un maxim de 32 de persoane in acelasi timp. Aici sunt acceptati copii peste 8 ani.

lanturi

 

Roller coasterul e mai mult o gluma. Este mic si face doar cateva ture si te-ai astepta la un pic mai mult la cata reclama i-au facut la inceput, insa na pentru incepatori este foarte ok. Copii nu au voie sub varsta de 6 ani decat insotiti de parinti. Insa trebuie sa un stomac destul de tare ca sa te dai aici daca iti este putin frica de inaltime cum imi este mie.

roller coaster

 

Numele acestor jocuri au fost inspirate de basme, deoarece s-a dorit ca parcul sa devina un taram al copilariei, un taram de poveste.

 

Practic, parcul este impartit in 3 zone de distractie, si anume:

  • Zona 1 ce contine lanturile si caruselul
  • Zona 2 ce contine roata mare, masinutele electrice, obiectele gonflabile
  • Zona 3 ce contine casa groazei, roata mica, roller coaster

 

harta parcului de distractie TEI

Harta parcului de distractie TEI

 

Toate aceste jocuri sunt completate de cateva spatii de joaca, amenajate destul de dragut. Insa, atentie! Acesta este parcul unde acum cateva luni o fetita a cazut si s-a lovit destul de serios la coloana. Oricat de dragut ar fi un loc de joaca amenajat, ar trebui si noi ca parinti sa nu lasam copii nesupravehgheati si sa inspectam putin jocurile unde isi petrec ore bune copii nostrii. Si spun asta deoarece noi ca parinti nu putem fi siguri asupra momentelor la care jucariile sunt verificate si reparate uneori.

 

Din punctul meu de vedere, renovarea parcului a fost o idee excelenta. Era un parc curat si bine intretinut si inainte, deoarece primaria sectorului 2 si-a dat interesul acum cativa ani si a avut mereu si o paza vigilenta, insa era foarte mic pentru populatia din zona si destul de anost. Nu mi se pare ca este suficient de populat decat in zilele calduroase, iar aglomeratie mare la casele dedidate vanzarii de bilete pentru jocuri nu prea prinzi. De obicei se strange mai multa lume fie in perioada Sarbatorilor, fie cand accesul este oferit gratuit.

Am fost si noi odata cand se spunea ca este gratuit, insa avand un copil micut, parintele trebuia sa isi plateasca accesorul, doar copilul avand gratuite. Insa copilul oricum in cazul nostru intra gratuit conform informatiilor primite. Deci pana la urma nu stiu cum a fost cu gratuitatea.

 

Nu se inghesuieste de obicei multa lume deoarece preturile sunt ca peste tot, cam piperate. Doar la carusel biletul este de 5 ron per persoana, iar in rest biletele sunt intre 10 si 20 ron.

 

 

Denumire echipament Pret adult

lei, inclusiv TVA

Pret copil

lei, inclusiv TVA

Aplicat pentru un circuit per
Casa groazei 10 5 persoana
Carusel 5 5 persoana
Masinute electrice 10 masinuta cu 2 locuri
Roata mica 10 5 persoana
Roller coaster 15 10 persoana
Lanturi 10 5 persoana
Roata mare 20 10 persoana
Jocuri gonflabile 5 persoana (15 minute)

 

Regasiti mai jos un tabel cu grupele de varsta pentru fiecare tip de joc, si unde este nevoie sa insotiti copii.

grupe varsta

Eu zic ca daca aveti drum prin zona sau e frumos afara, merita sa mergeti pana in parcul TEI macar o data. Este totusi un parc relativ reusit, unde princhindelul neastamparat va gasi cu siguranta ceva de facut. Iar daca nu sunteti genul aventurier sau cheltuitor, puteti merge ca si alternativa la joculetele de tip Davimat din parc sau la clasicele locuri de joaca.

 

Programul de funcţionare a parcului de agrement este următorul:

– Marţi – vineri între orele 10.00 – 21.00

– Sambata – duminica între orele 10.00 – 22.00

– Luni închis

 

Va doresc distractie placuta si va invit sa imi impartasiti experienta voastra de aici!